top of page

Droogijsstralen
Dé perfecte methode voor het reinigen van oppervlakken

Ontdek de voordelen

Anker 1

Wat is droogijsstralen?

Het principe van droogijsstralen is gebaseerd op het gebruik van droogijskorrels die met hoge snelheid tegen het te reinigen oppervlak worden gespoten. Dit proces maakt gebruik van drie verschillende effecten om een grondige reiniging te bereiken.

Ontdek de kracht van droogijsstralen in de video

De 3 effecten van droogijsstralen

Inslageffect

Met behulp van perslucht worden droogijspellets, vaste CO2-korrels, met een snelheid van meer dan 150 m/s op het oppervlak geschoten. De kinetische energie van de impact zorgt ervoor dat het vuil loskomt.

Cold-shock effect

De snelle afkoeling van het
vervuilde oppervlak veroorzaakt een thermoshock, waardoor de verontreiniging hard en broos wordt en kleine scheurtjes ontstaan.

Sublimatie-effect

De koolzuurkorrels dringen door tot in de scheurtjes van het vuil. Door het temperatuurverschil met de omgeving sublimeren ze, wat betekent dat ze zeer snel verdampen en eigenlijk exploderen. Het vuil wordt als het ware van het oppervlak gelift door de ontelbare mini-explosies.

De voordelen van droogijsstralen?

  • Droogijsstralen is een droge reinigingstechniek, wat betekent dat er geen water wordt gebruikt. Hierdoor blijft alleen het losgeslagen droge vuil over en vermengt het straalmiddel zich niet met het vuil zoals bij andere methoden.

  • Er is geen schurende of bijtende werking zoals bij chemische producten, waardoor er geen risico op schade aan het oppervlak bestaat. De vervuiling wordt eenvoudigweg verwijderd zonder demontage van onderdelen.

  • Geen contact met water betekent ook geen geleiding, waardoor er geen schade aan elektronische onderdelen of kwetsbare oppervlakken van voertuigen kan ontstaan.

  • Er is geen afval van het straalmiddel of residu, aangezien het droogijs gewoon verdampt. Dit zorgt voor een efficiënte en schone reiniging.

Wat kost het droogijsstralen van de onderkant van een wagen?

 

  • Reiniging met droogijs kost iets meer dan een conventionele reiniging. We spreken van ongeveer 50% meer.

  • Hoewel de kosten voor droogijsstralen iets hoger liggen dan bij conventionele reiniging, biedt het resultaat aanzienlijke voordelen.

  • Het voertuig behoudt zijn waarde en ziet er als nieuw uit. Bovendien elimineert droogijsstralen het risico op schade, wat vooral voor bezitters van oldtimers, youngtimers en classics van groot belang is.

Wax My Ride
uw expert in
 droogijsstralen!

Ervaar de voordelen van droogijsstralen voor een effectieve en veilige reiniging van jouw voertuig.

Geef jouw voertuig de zorg die het verdient en kies voor een professionele droogijsstralingsservice.

Neem vandaag nog contact met ons op:

WhatsApp Image 2023-03-17 at 15.20.39 (15).jpeg

Wax My Ride

BTW BE 0707 744 563

bottom of page